Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
chybaty
Gastarbeiter

Enterprisesolutions4you czy ktoś miał z nimi do czynienia?

Postautor: chybaty » 24 wrz 2012 16:33

Witam,

czy ktoś miał już do czynienia z firma enterprisesolutions4you.com?

Czy są wiarygodni czy raczej naciągacze na kasę? Dostałem od nich ofertę pracy jako Data Clerk. Wszystko wydaje się ok z tym że na sam początek potrzebują sprawdzić moją \"credit check\" i P45 oraz na dzień dobry mam przelać im 7 GBP by mogli wysłać mi umowę. Najbardziej dziwi mnie to credit check, ktoś się kiedyś z tym już spotkał?

Dzięki za wszelki sugestie

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 24 wrz 2012 17:07

Olac sikiem prostym....

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 24 wrz 2012 18:12

Jak chcesz to ja ci wyślę 5 ofert pracy za £5. Daj maila.

:D

chybaty
Gastarbeiter

Postautor: chybaty » 24 wrz 2012 18:35

maya pisze:Jak chcesz to ja ci wyślę 5 ofert pracy za £5. Daj maila.

:D

łap

chybasniszlady@gmail.eu

;)

minina
Gastarbeiter

Postautor: minina » 25 wrz 2012 09:45

nie mozna o nich znalezc zadnej info. dziwne ,ze nikt u nich nie pracuje. maja siedzibe niby w Szkocji a adres sprawdzilam, i to jest po prostu skrzynka pocztowa na poczcie, czyli zadna siedziba. lipa.
wyglada to na oszustwo,
napisalam ,ze chce przelac im te 7 funtow na ich konto , nie uzywajac paypala i sie nie zgadzaja. to juz mowi chyba wszystko.
nie chca podac zadnych swoich danych.
paypalowych tez nie podaja, z ich strony jest sie automatycznie przekierowywanych do zaplaty :).

minina
Gastarbeiter

Postautor: minina » 25 wrz 2012 10:11

i tu jeszcze ich profesjonalne ogloszenie:

Data input praca
Poszukuje nowych pracownikow na pozycje Data Clerk. Praca polega na wpisywaniu dannych oczymanych w formacie Microsoft word do przyszykowanej statystyki w Excel. Wiekszosc pracy polega na ciskaniu Copy & Paste.
Bardzo prosta praca, kazdy moze sprubowac. Aby to zrobic prosze sie zaregistrowac online na
http://enterprisesolutions4you.com poczym dla udanych kandydatow bendzi wyslany maly test ktury polega na pracy co bendzi wykonywana, komu uda sie wypelnic test bendzi przyjenty na nastepny etap.
Pierwszy miesiac pracy bendzi trial period ( praca w domu ) po kturym succesful candidate dostanie miejsce w maszym ofisie kolo londyna, ale bendzi mial do wyboru czy pracowac w ofisie lub przyjedzac 2 razy w tydzien i przywozic wypelnione furmulaze.

dodam tylko,ze nie maja biura w Londynie ani pod tez. :)

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 25 wrz 2012 21:36

o jezu...zazwyczaj jestem wyrozumiala jak widze bledy ale tym razem mna wstrzaslo :roll:

minina
Gastarbeiter

Postautor: minina » 26 wrz 2012 10:13

błędy niezłe , to fakt :).
Słuchajcie, aby pomóc tym co wierzą w takie ogłoszenia napisałam do nich maila z zapytaniem o adres ich siedziby i o numer konta, gdyż chcę przelać pieniądze im bezpośrednio :).
o to odpowiedź :)

Like I said in previous e-mail from credit check we only accept PayPal.
Please do not waste our time no more. I have marked your profile as declined. You will no longer
have chance to work for us in next 12 months.

Good Bye

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 26 wrz 2012 13:52

Jaja

Ja bym mu odpisała:

Please do not waste jobseekers' time. I have reported your fraudulent activity to the relevant authority. You will no longer have chance to fool people and rip them off for the number of months equal to your prison sentence.

Goodbye.

Wróć do „Praca”