Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
user2127533
Gastarbeiter

Transfer pieniedzy do UK

Postautor: user2127533 » 27 sie 2012 11:03

Czy ktos z Was ma juz doswiadczenie z przelewem wiekszej ilosci pieniedzy do UK? (Ok. 50,000 GBP) Bede wdzieczna za wszelkie rady, ktore firmy sa sprawdzone. Obawiam sie, ze nie uda sie przeslac takiej kwoty jednorazowo. Pieniadze sa legalne, ale zastanawiam sie, czy nie bede musiala zaplacic tutaj jakis podatek? Zrobilam wstepne rozeznanie i chyba nie, poniewaz isnieje wolny przeplyw kapitalu miedzy panstwami UE i jezeli sprzedaje dom w PL, to nie powinien mnie skasowac za to brytyjski urzad skarbowy.

ZBasia
Gastarbeiter

Postautor: ZBasia » 18 wrz 2012 15:22

Ja korzystalam z przelewow do PL z firmy Tonio. Wysylalam mniejsza kwote ale z tego co mi powiedzieli to ze kazda wysylaja, ale musza miec potwierdzenie tozsamosci i pochodzenia dochodu-cos przeciw praniu brudnych pieniedzy,czy jakos tak. i chyba maja stala oplate bezwzgledu na przesylana kwote.U mnie przesylka odbyla sie bez problemu.

Wróć do „Sprawy codzienne”