Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
sandek0
Gastarbeiter

Jak zostac cab driver w uk z utrudnieniem na wyzszym poziomi

Postautor: sandek0 » 24 sie 2012 00:34

Witam

Mam nietypowe pytanie . Otoz chce zostac mini cab driver jestem w uk od 2004 roku

Niestety za mlodych lat nabroilem cos dwa razy to samo w pl i mam tam dosc spory problem . Rowniez z powrotem ...

od 2004 roku jestem zupelnie innym czlowiekiem z czystym i udokumentowanym zyciorysem (przynajmniej w uk)

Moje pytanie brzmi czy jezeli bede staral sie o swiadectwo niekaralnosci w uk czy moge miec przez to problemy?

Nie cofne kijem wisly , natomiast boje sie wejsc z deszczu pod rynne .

Dowiedzialem sie ze CRB bazuje na 5-letnim sprawdzeniu i wylacznie uk - ale czy to prawda ??

Wiem ze potrzebuja paszport , posiadam full uk driving licene i aktualny paszport oraz nino . kiedys pamietam ze mialem home officce

Jezeli jest jakas nadzieja na prace w tym charaktrze prosilbym rowniez o dodatkowe informacje ,

chcialbym pracowac w londynie (mam na mysli wszystko wewnatrz m25)

gdzie najlepiej skladac aplikacje

Bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc

z gory bardzo dziekije i pozdrawiam .

Anonim

jkjjgfs
Gastarbeiter

hej

Postautor: jkjjgfs » 17 wrz 2012 04:30

Nie beda cie sprawdzac z Polski. Co innego jakbys chcial byc ochroniarzem to tak, na caba masz droge otwarta, inna sprawa ze to nie tak latwy kawalek chleba jak sie wielu wydaje. Jak chcesz wiedziec cos wiecej to napisz jezdze ponad 3 lata.

jakob.uk7@gmail.com.

user2069762
Gastarbeiter

Postautor: user2069762 » 22 paź 2012 17:30

Skadajac wniosek o licencje placisz miedzy innymi za zrobienie tak zwanego Standardowego CRB Check (od Criminal Records Bureau Check) na Twoje dane- sprawdzaja tylko dane z UK.
Tez jezdze na cabie, ale teraz juz poza Londynem. Licencja PCO na londyn za droga i jak nie jezdisz po centrum to bardziej oplaca sie robic w ktoryms z zewnetrznych gmin-boroughs. Kazde ma swoje ceny i rozne wymagania. Z drugiej strony licencja dawnego pco obejmuje spory teren wiec z robota zawsze sie znajdzie. Fajnie jest miec duzy samochod, ale do tego trzeba dojrzec i uzbierac kasy. Ja teraz jezde juz 8-seaterem ze sciaganymi siedzeniami. Po tych paru latach moge powiedziec, ze jest dobrze, bo czesto doste kursy od roznych firm i to nie z ludzmi tylko z czyms zeby doreczyc, cy rozwiezc jak im padnie jakis samochod. Ostatnio wozilem np ciasta z takiej polskiej cukierni w londynie i oprocz kasy dostalem plackow na miesiac :-). Wozilem tez pare znanych nazwisk z polski i nie tylko, ale nie bede sie tutaj chwalil bo nie ma czym. Podstawa to zachaczyc sie u kogos wdrozycz a potem dorobic na boku i przejsc na swoje- licencja operatora wcale nie jest taka droga.. pzdr

Wróć do „Praca”