O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
budzichowski
Gastarbeiter

Witam mam klopot

Postautor: budzichowski » 23 sie 2012 18:23

Witajcie rodacy chcial bym sie dowiedziec o wyjazd i mieszkanie w UK poniewaz fakt przebywania w polsce doprowadza mnie do czkawki a fakt ze tu pracuje i otrzymuje ghlodowe wyplaty dobija mnie. Czy jest ktos kto moze mi pomoc abym wyjezdzajac nie zostal na lodzie prosze o pomoc kontakt ze mna pod adresem email: arkadiuszbudzichowski@gmail.com

asiawi
Gastarbeiter

Postautor: asiawi » 23 sie 2012 20:41

Na wstepie:

Dobra rada dla Polaka: za granica wystrzegaj sie rodaka!

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 sie 2012 20:56

Fakt ze kazdemu sie wydaje ze wrzuci na forum swoj adres email i wspaniale oferty wspanialej pracy za wspaniala kase we wspanialy UK sie posypia - doprowadza mnie do czkawki.

Fakt ze nie wysili sie na poczytanie troche forum - doprowadza mnie do czkawki.

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 23 sie 2012 22:28

Wiesz, może i czytali a może i nie ale każdy kto chce wyjechać do ukeju będzie pisał o pomoc. No może nie każdy ale większość. Też pisałbym. Nic się nie traci a nóż widelec ktoś coś podrzuci.
:arrow: AsiaWi, nie do końca.. ale każdy może napisać co myśli..

:)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 sie 2012 23:16

AsiaWi pisze:Na wstepie:

Dobra rada dla Polaka: za granica wystrzegaj sie rodaka!

Napisala Polka po polsku do Polaka na polskim forum.....

:roll: :roll: :roll:

budzichowski
Gastarbeiter

Postautor: budzichowski » 24 sie 2012 01:08

ogolnie dzieki juz wiem ze polak polakowi zrobit tak aby innemu nie bytlo za dobrze dzieki

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 24 sie 2012 10:33

A nie przyszlo ci do glowy ze kazdy sam tutaj niezle musi kombinowac i ze moze tez mu/jej jest ciezko i ze nia ma jak pomoc (czyt: prowadzic za raczke) kogos innego?

Poglowkuj troche.

budzichowski
Gastarbeiter

Postautor: budzichowski » 24 sie 2012 22:38

wiesz sadzilem ze pomoc czlowiekoa przez czlowieka jest na porzadku dziennym ale jak widze nie ma co liczyc na pomoc szkoda ze kazdy martwi sie o siebie

Scientist
Gastarbeiter

Postautor: Scientist » 25 sie 2012 02:18

Kazdy orze jak moze.

Jesli sposob jest prosty i nie wymaga nakladu sil czemu go nie wykorzystac? A noz sie uda? A jak nie to zawsze mozna wrocic do tej bardziej skomplikowanej drogi.

Jakbym byl teraz w Polsce i chcial wyjechac nie majac tam nikogo tez bym tak pisal.

Przypomina mi to portale ogloszeniowe w Polsce - ludzie tam po protu blagaja o prace....

P.S.

budzichowski mam nadzieje ze Ci sie uda! Probuj dalej, ale tym razem zrob uzytek ze swojego maila tj. zapytaj sie gdzie mozna zaapliowac i wyslij swoja CV pod oferte pracy - tak bedzie znacznie szybciej.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 25 sie 2012 08:20

wiesz sadzilem ze pomoc czlowiekoa przez czlowieka jest na porzadku dziennym ale jak widze nie ma co liczyc na pomoc szkoda ze kazdy martwi sie o siebie

Zdefiniuj \"pomoc\"?

Dla mnie pomoc to - sasiadce torby na gore wmniesc, pozyczyc szklanke cukru itd

KOmus obcemu zalatwic prace/mieszkanie/pozalatwiac WSZYSTKIE sprawy tu na miejscu - to nie pomoc, to doslowne prowadzenie kogos za reke.

Malo kto tutaj ma na to czas (1) i mozliwosci (2)

W jakims malo realnym swiecie zyjesz

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 25 sie 2012 08:31

@Scientist
Wysyłałeś kiedyś cv ?
Lepiej pójść na spacer, większa korzyść z tego.

asiawi
Gastarbeiter

Postautor: asiawi » 25 sie 2012 21:22

StaraBaba pisze:Napisala Polka po polsku do Polaka na polskim forum.....

:roll: :roll: :roll:

A gdzie ma sie tego dowiedziec jak nie na polskim forum?
Przegladarke z forum mozna zamknac jednym kliknieciem i zapomniec a jak sie wdepnie w towarzystwo rodakow z polska to nie jest tak latwo sie z takiego bagna wydostac.

IMO jak sie tu przeprowadzasz to najwazniejszym jest nie utrzymywac kontaktow z jaimikolwiek polakami. Najgorsza nacja i najgorszy syf jaki mozna spotkac za granica.
Czarny z cyganem cie tak nie wyroluja jak polak.

zaxoniec
Gastarbeiter

Postautor: zaxoniec » 27 sie 2012 22:24

No dowiedziec sie ma chocby z Google.
Bo to towarzystwo rodakow ktore tu siedzi i obrzydza wyjazd nie robi tego wbrew pozorom dla wlasnych interesow ale tylko po to zeby ne bylo nieszczescia. Zreszta wiekszosci starych wyjadaczy nie chce sie nawet odpisywac ale niech tam.

Sytuacja w PL , szef mnie wkurza, mam zaoszczedzone 200 zlotych, jade do UK bo tam praca na ulicy lezy tylko wredne Polaki noge podkladaja ale podpytam sie ich moze cos doradza.

Turlu turlu busem 24 godziny ,no w koncu Victoria, powiew zachodu, no to sruu do kantoru, o q. nie mowia po polsku ?? No nic damy rade, ja have czendz money, 200 zloty to funty, do you versztejen? no , wymienil, sie wie, dogadalem sie za granica,Londek juz moj, mam tutejsze pieniadze, cale 37 funtow plus monety.

Teraz trza jechac metrem, no ku.. nienormalne te angole, majom metro pod ziemiom?? i jakies barykady, ale zem przeskoczyl i qurna, pociog zem zlapal. Dalej mam te 37 funtow, jutro wynajme za to chalupe i sciagne rodzine.

budzichowski
Gastarbeiter

Postautor: budzichowski » 28 sie 2012 20:27

prowadzic kogos za raczke to raczej bym powiedzial ze udzilenie informacji gdzie cos mozna samemu zalatwic, jesli ktos ma chwile czasu jest juz na wyspie ma tu konto moglby skrobnac gdzie co mozna uzyskac ( znaczy gdzie czego mozna sie dowiedziec, poniewaz niektore a raczej wiekszosc stron z wylaczeniem forow zbyt pieknie o wszystkim pisze a jesli cos jest zbyt piekne okazuje sie nie szczere ) rozumiem ze wiekszosc z was ( bynajmniej ) sama sobie wszystko zalatwiala jednak sadze ze jesli jest juz forum takie jak to mozna napisac tak jak ja to uczynilem celem zdobycia jakis kakretniejszych informacji

ogolnie chcial bym podziekowac jednemu z czlonkow tego forum ktory po przeczytaniu sam sie odezwal i zapytal o proste rzeczy nie bylo mu ciezko a milo mnie to zaskoczylo :D

mimo wszystko pozdrawiam wszystkich polakow na wyspie i zycze szczescia i sukcesow

Wróć do „Hyde Park”