Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs

Czy pracowales przez ta agencje?

Z CHECIA PODEJME SIE PRACY
0
Brak głosów
POTRZEBUJE DO NICH NAMIAROW
1
100%
TAK
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

pocekp
Gastarbeiter

Praca i agencja -Line Recruitment From 2002- pytania/pomoc

Postautor: pocekp » 04 lip 2012 13:34

Witam. Mam ostatnio problem z pewna agencja nazwa to
\"Line Recruitment From 2002\" ponizej zamieszczam do niej link:
http://linerecruitment.co.uk/
Sprawa jest tego typu ze maja fajne oferty pracy ale w zaden sposob nie da sie zaaplikowac na wymienione przez nich stanowiska pracy.
Moj temat ktory wlasnie czytasz/cie polega na sprawdzeniu tej agencji.
Interesuje mnie czy ktos KIEDYKOLWIEK mial stycznosc z praca przez ta agencje? Nie podali do siebie nawet adresu a tak byloby latwiej np. zalatwic robote. Jezeli ktos ma jakies infromacje na jej temat bardzo prosze o pisanie w tym temacie jest to bardzo wazne gdyz szukam pracy i z checia skontaktuje sie z nimi a pewnie wiele osob tez skorzystaloby z ich ofert.
Pozdrawiam i czekam na konkretne komentarze.

kamilu
Gastarbeiter

Postautor: kamilu » 08 lip 2012 00:31

Powiem tak.
Też nie mogłem sie z nimi skontaktować.
Oferty pracy na ich stronie są jakieś za piękne.
Myślę że tu raczej chodzi o budowanie bazy danych niż o zatrudnienie kogokolwiek.

pocekp
Gastarbeiter

Postautor: pocekp » 08 lip 2012 12:33

wlasnie chcialbym poznac kogos kto mial stycznosc z nimi poniewaz naprawde fajne oferty maja a co najlepsze sa one na wszystkich znanych portalach z praca. Bez sensu budowac baze danych osob skoro nic z tego nie maja..

Gdanszczanin
Gastarbeiter

Postautor: Gdanszczanin » 22 sie 2012 19:24

No to już spieszę z informacjami.

Od paru dni szukam pracy na terenie UK. Trafiłem (dość łatwo, bo się wysoko wyświetlali) na Line Recruitment, wysłałem do nich wiadomość przez formularz kontaktowy. Miałem pytania dotyczące dokumentów, jakie wymagają, żeby uwiarygodnić moją niekaralność (\\\"*We do not accept candidates with criminal record\\\").

Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi, ba - nawet nie otrzymałem na maila potwierdzenia poprawnego skontaktowania się z nimi.

W tzw międzyczasie szukałem roboty na innych stronach. Ponieważ dość łatwo przychodzi mi 'wchłanianie' treści z monitora, to mam parę skojarzeń:

1. Na pracuj.pl pojawia się oferta pracy w UK. Jest w niej numer telefonu komórkowego. Ten sam numer pojawia się systematycznie w ogłoszeniach na różnych portalach (najczęściej gazetapraca.pl) od ponad roku. Postanawiam poszperać i do numeru telefonu dodaję 'oszust'. I wyskakuje forum, na którym opisywane są sytuacje, które miały miejsce przy zatrudnieniu poprzez firmę Team Support. Dlaczego o tej firmie wspominam?

Otóż:

2. Wchodzę na stronę Team Supportu w UK i chcąc przeglądnąć oferty pracy klikam na \\\"Distribution\\\" (szukam pracy w magazynie). Moje oczy oprócz przeglądania treści pisanej wyłapują znany mi obrazek. Moja pamięć natychmiast kojarzy stronę linerecruitment.co.uk.

Na tyle długo używam komputera (w pracy i w domu), żeby wiedzieć, że taki zbieg okoliczności nie jest przypadkowy.

Po dokładniejszej analizie zauważyłem również, że Team Support w Polsce ma ciekawego maila: biuro@dcestates.co.uk :!:
Firma Docklands and City Estates, która jest właścicielem tej domeny, jest pośrednikiem mieszkaniowym a nie pracy! Tak się zastanawiam, ile czasu minie, póki ktoś zgłosi się na policję lub do ambasady z informacją o oszustwie...

Co do numeru telefonu, o którym wspomniałem, to nie będę go cytować, żeby się Panowie z Team Supportu w Polsce nie wystraszyli i nie zmienili go.

Taka to ze mnie dociekliwa wredota...

Pozdrawiam Polaków na obczyźnie (ma ktoś dla mnie robotę na magazynie?)

Edit:

To jeszcze ciut informacji.
Są dwie firmy o bliźniaczej nazwie:

1. Team Support Staff Ltd (Registered in England Number: 5862912
Registered Address: 157-159 High Street, Acton, London, W3 6LP
VAT Registration Number: 992 4039 00) - o tej firmie pisałem powyżej (powiązana z Line Recruitment)

2. Team Support (16 Hastings House Auckland Business Park Bletchley, Milton Keynes MK1 1BU) - ta firma jest opisywana na forach internetowych...

Wróć do „Praca”