MarcFloyd pisze:Czy rozumiesz implikacje faktu ze dzielna armia gruzinska strzelala do cywili? Bobmardowala osetyjskie miasta? Widziales zdjecia z Ccwili czy jak sie to pisze po ich nalotach? Miasto totalnie zniszczone przez ta wlasnie dzielna armie?
MarcFloyd pisze:A dzieki temu ze Rosjanie wktroczyli do Gruzji i zniszczyli infrastrukture wojskowa to jest duza szansa ze tych domow nit im przez dlugi czas nie zburzy.
gherbid pisze: jakimi maszynami atakowali Gruzini ? Nie przypadkiem tymi skasowanymi SU-25
gherbid pisze:W dniu głównego ataku Gruzinów na Tskhinvali, wojska rosyjskie przeprowadziły serię zmasowanych nalotów na bazy wojskowe. Z tego co zostało nie wystartowałby nawet latawiec.
8.8.Tbilisi (PAP/Reuters) - Gruzińskie samoloty w piątek rano dokonały serii nalotów na pozycje sił południowoosetyjskich w tym separatystycznym regionie - wynika z relacji agencyjnych, napływających z Osetii Południowej
gherbid pisze:Już udowadniam Ci, że ślepo powtarzasz brednie prorosyjskich mediów
gherbid pisze:Oczywiście rosyjskie czołgi zapewne "zabłądziły" w mieście i zdecydowały się stamtąd atakować,
Jakby na Śląsku zrobiło się gorąco i nagle Niemcy by wkroczyli "z pomocą", to co byś mówił?
ghebrid pisze:Najwyraźniej Reuters karmiony "newsami" przez reporterów, którzy jakiś czas temu zbłaźnili się fałszywką z masowymi grobami w byłej Jugosławii jest dla Ciebie wiarygodny. Ja nie korzystam z agencji prasowej, tylko ze znacznie lepszego źródła:
http://www.janes-defence-weekly.com
http://defence.janes.com/
ghebrid pisze:No kurde! Normalnie jesteś geniuszem! Zadzwoń do Georga i powiedz mu, żeby zamiast wydawać grube miliony na Piratów Obwodnicy powinien oglądac newsy od Reutersa....
ghebrid pisze: zapominając że na początku pisałem o obopólnej winie, a jedynie negowałem działania Rosji jako nieadekwatne, to
ghebrid pisze:Moje przekonania i sympatie, to nie Twój (...) interes
ghebrid pisze:Jak będę chciał, to powieszę sobie Dzierżyńskiego nad biurkiem.
MarcFloyd pisze:TAK, NIEZALEZNA agencja jest dla mnie bardziej wiarygodna niz to co PUBLICZNIE podaje jakakolwiek agencja POWIAZANA (bo bioraca pieniadze) z MOD, a wiec z rzadem
Przypomne ci iz te "wiarygodne" agencje przed atakiem na Irak twierdzily ze Saddam ma bron masowego razenia.
MarcFloyd pisze:Tyle ze w tym przypadku akurat ma to znaczenie drugorzedne czy armia gruzinska strzelala do cywili z rakiet, dzial, czy moze zrzucala na nich bomby.
MarcFloyd pisze:Stary! Nie zapomnij oddychac (bo Janes ci nie przypomnialo a innym zrodlom nie mozna ufac)![]()
MarcFloyd pisze:No wlasnie nie. W ostatnich postach dopusciles sie niedopuszczalnych manipulacji faktami.
MarcFloyd pisze:Rozmawiamy a nie strzelamy do siebie, prawda? I przeciez mozemy to robic normalnie, hm?
MarcFloyd pisze:Stalina, Stalin byl Gruzinem a nie Dzierzynski![]()
![]()
Chociaż teraz Gruzini twierdza ze byl Osetyjczykiem.
Na jutrzejszym szczycie unijnych przywódców w Brukseli przedstawiciele brytyjskiego rządu opowiedzą się za nałożeniem przez UE selektywnych sankcji na wymienionych z nazwiska wysokich przedstawicieli prorosyjskich władz Osetii Południowej i Abchazji - informuje tygodnik "Sunday Telegraph".
[...]
Według brytyjskiego tygodnika, czołowi przedstawiciele władz w Osetii Południowej i Abchazji zostali umieszczeni na stanowiskach przez Kreml z zadaniem uzbrojenia separatystów i wspomagania ich działań.
MarcFloyd pisze:ZYCIE Osetyncow (Osetyjczylow?) jest dla mnie warte duuuuzo wiecej iz stabilnosc i integralnosc terytorialna Gruzji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 13 gości