O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 24 kwie 2013 23:37

:shock: :shock:
O jesoooooooooo i o chlebek poszło?? Łomatko....

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 25 kwie 2013 08:11

Ciapaty
Pogardliwe określenie Pakistańczyka, Hindusa lub innego ciemnoskórego człowieka (choć nie Murzyna!) przywleczone przez przebywających czasowo w UK. Określenie jest typowe dla emigrantów polskich i pochodzi prawdopodobnie od nazwy hinduskiego pieczywa.
Najczęściej wyraża zawiść bądź przekonanie o nienajwyższych możliwościach intelektualnych określanych tym słowem.

http://www.miejski.pl/slowo-Ciapaty

Na temat etymologii tego słowa są podzielone opinie, pochodzi albo od włoskiej ciabatty, albo od indyjskiej ćapati. .

Jak dla mnie logiczniejsza jest ta druga opcja.

Xen
Gastarbeiter

Postautor: Xen » 25 kwie 2013 08:58

usercostam pisze:
Xen pisze:Ja się przed nikim tępa pizdo nie tłumaczę tylko piszę fakty bo facet mi zarzuca rasizm i wypisuje bzdury że ciapate to pieczywo włoskie .itp pisząc , żę to ja mam brak wiedzy oszołom jakiś co na siłe całemu światu chce pokazać i się dowartościować ale nie wiem czym bo jest głupi jak but a Ty pewnie jesteś mamą która ma 100% wolnego czasu i żyjesz tym forum i też pie... farmazony trzy po trzy już widziałem twoje rady prawne na tym forum śmiechu warte bo jak na razie nic z twoich rad się nie sprawdziło a teggo co tak tępisz nie wiem czemu Gorlaluka rady się sprawdzają .
więc coś z Tobą stara babo nie tak jest !!!
przyznaj się ,żęś z prowincji do londynu przyjechała po podstawówce i teraz rżniesz alfe i omege heheheheh

http://en.wikipedia.org/wiki/Ciabatta

Co do reszty, pozostawie bez komentarza.

TY naprawdę musisz się leczyć albo odwiedz logopedę może nauczy cię wymawiać poprawnie wyrazów temu panu już po dziękujemy skompromitowany do samego końca wafel.

Xen
Gastarbeiter

Postautor: Xen » 25 kwie 2013 09:02

NoToCo pisze:
Ciapaty
Pogardliwe określenie Pakistańczyka, Hindusa lub innego ciemnoskórego człowieka (choć nie Murzyna!) przywleczone przez przebywających czasowo w UK. Określenie jest typowe dla emigrantów polskich i pochodzi prawdopodobnie od nazwy hinduskiego pieczywa.
Najczęściej wyraża zawiść bądź przekonanie o nienajwyższych możliwościach intelektualnych określanych tym słowem.

http://www.miejski.pl/slowo-Ciapaty

Na temat etymologii tego słowa są podzielone opinie, pochodzi albo od włoskiej ciabatty, albo od indyjskiej ćapati. .

Jak dla mnie logiczniejsza jest ta druga opcja.

No dokładnie że loggiczniejsze jest że od ćapati pochodzi określenie ciapaty ale kolega wyżej chce mnie przekonać , że od włoskiego ciabatty i do tego czytać nie potrafi bo ja pisałem ćpapate a nie ciabatty . no nic muszę przeżyć tego trolla internetowego któremu się [piii...] włoski chleb i że od niego na hindusów i Pakistańczyków mówi się ciapaty a więc to nie od koloru skóry jest określenie jak pisałą "starababa"

Xen
Gastarbeiter

Postautor: Xen » 25 kwie 2013 09:17

Poziom nie których ludzi na prawdę tutaj jest porażający na siłe chyba się dowartościowują tutaj .
Zadajesz im pytanie odpowiadają Ci na inny temat i tak w koło , osób które tutaj są w stanie udzielić jakiś rad to jest raptem kilka 2-3 .
Na pewno nie starababa wiejska mądrala co myśli że ze wszystkim ma rację .

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 25 kwie 2013 11:45

Xen pisze:to nie od koloru skóry jest określenie jak pisałą "starababa"

To ze chleb tak sie nazywa nie znaczy ze od tego zaczelo sie nazywanie ich przez Polakow "ciapaty".

Ciapaty = w ciapki, kolorowy wiec jak najbardziej rasistowskie

Xen
Gastarbeiter

Postautor: Xen » 25 kwie 2013 14:58

z tymi ciapkami to wyłącznie twoja chora interpretacja :) że ciapaty w ciapki nie słyszałem w poprawniej polszczyznie olreślenia ciapki odnoszącego się do kolorów .
No ale jak widać na siłę chcesz przechylić szale zwycięstwa w tej beznadziejnej dyskusji a twoje argumenty kompromitują twój intelekt .Pozdrawiam:) :P

Wróć do „Hyde Park”