Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 13 gru 2013 12:07

ermmm

Przy niższych stawkach długofalowo więcej ludzi by miało pracę, więcej by wydawali bo nie byliby przemęczeni

wytlumacz jakim cudem wiecej by wydawali przy mniejszych stawkach i co ma do wydawania przemeczenie? :shock:

ja zaje..scie wydaje o 3 rano na necie chociaz oczy sie kleja :lol:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 13 gru 2013 12:22

emigrantka pisze:ermmm

Przy niższych stawkach długofalowo więcej ludzi by miało pracę, więcej by wydawali bo nie byliby przemęczeni

wytlumacz jakim cudem wiecej by wydawali przy mniejszych stawkach i co ma do wydawania przemeczenie? :shock:

ja zaje..scie wydaje o 3 rano na necie chociaz oczy sie kleja :lol:

Więcej ludzi mających pracę = więcej ludzi mających kasę = więcej kasy wydanej

Przy minimalnej stawce, aby pracodawcy się to opłacało, większość musi na tą minimalną stawkę zarobić, a często jest to pracy dla dwóch i więcej osób. Taka osoba po dniówce jest zmęczona i raczej nic nie kupi, bo pójdzie spać, a zakupy to może raz na tydzień w najtańszym sklepie.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 13 gru 2013 13:02

na minimalnej czy poniezej i tak nic nie kupi zmeczony czy nie - cos logiki brak w tym akurat argumencie chlopak

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 13 gru 2013 13:46

emigrantka pisze:na minimalnej czy poniezej i tak nic nie kupi zmeczony czy nie - cos logiki brak w tym akurat argumencie chlopak

Oczywiście, że od razu nie. Ja pisałem o zmianach długofalowych jakie by nastąpiły.
Inną konsekwencją jest to, że osoba mniej zmęczona mogłaby podnieść / zmienić swoje kwalifikacje, a na jej miejsce weszłyby osoby wcześniej wykluczone z rynku pracy.

blackmargo
Emigrant

Postautor: blackmargo » 29 gru 2013 02:09

zawsze sie znajdzie jakas praca zwlaszcza jak znasz jezyki obce
http://www.jtc-security.co.uk/references.php

Danieluk75
Gastarbeiter

Postautor: Danieluk75 » 07 sty 2014 11:17

jak ktos chce pracowac to zawsze znajdzie to czego szuka....

gumtree uk to tez dobra baza ogolnie znana przez wiele firm

z tym ze musisz sama sobie odpowiedziec co szukasz ,co umiesz????

Jak z Engl Twoim jezeli masz te infromacje kierunkujesz poszukiwania...albo strona Polska/pracodawcy albo UK/pracodawcy

ogolnie dla Polakow praca nie jest zla tylko musisz ostroznie do tego podejsc i sie zabezpieczyc na max

Nie pracuj bez pensji dluzej niz tydz..jak widzisz jakies problemy pytaj itp..jak cos nie tak ne pracuj bo szkoda Twojego czasu i dawania kasy nie uczciwemy Szefowi - kuknij na moje inne posty trochce przecieram ten temat

Wróć do „Praca”