Każdy - no prawie każdy ma to co chciał mieć.
numerowa pisze:Goraluk - Teraz to mnie rozsmieszyles. Radzisz innym jak maja zarabiac pieniadze, a nie stac cie na podroz koleja transsyberyjska. Nie zastanowiles sie, ze ludzie tutaj moga sobie radzic finansowo lepiej niz ty?
NoToCo pisze:Każdy - no prawie każdy ma to co chciał mieć.
Na to jacy jesteśmy dzisiaj ma wpływ masę rzeczy, również tych, na które my nie mieliśmy wpływu.
Ja w pełni zgadzam się z tym, że każdy jest kowalem swojego losu, ale rozumiem też, że nie wszyscy mamy w życiu równy start.
Dlatego nigdy nie powiedziałabym np. dziewczynie, która wychowała się w patologicznym domu z ojcem alkoholikiem, uciekła do Anglii jak najszybciej po skończeniu szkoły i sprząta, bo w zawodówce nie nauczyli języka, że ma to co chciała i że to nie życie ją do tego zmusza tylko ona sama.
To co zrobi później to już inna sprawa, ale wiem, że będzie jej duuuużo trudniej niż komuś, kto skończył szkołę i przyjechał tutaj z innych powodów i ma wsparcie rodziców.
Dlatego nie generalizuj, nie zakładaj niczego i nie oceniaj z góry ludzi, o których nic nie wiesz.
Mówisz, że pracujesz jako wolontariusz, a kompletnie brakuje Ci empatii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 109 gości