Ghebrid, tekst ktory wkleiles jest kupa bzdur.
Nie bede cytowal (jest za dlugi) wiec w kilku slowach odniopse sie do kolejnych punktow.
1 gorny
Jest to teza bez jakiegokolwiek dowodu. Zapewne autor mial na mysli iz wedlug niego tolerancja oznacza "geja nie bije, ale "pedal" to juz go moge nazwac". No wiec nie, nie oznacza tego.
2 gorny
Tak, brzydzenie sie kims ze wzgledu na jego upodobania seksualne (pozostajace w normie a taka jest zarowno homo jak i hetero seksualizm) jest przykladem fobii, w tym przypadku homofobii.
3 gormy
Znowu teza bez jakichkolwiek dowodow.
4 gorny.
Tak, paraduja bo maja to tego prawo, tak samo jak autor tych bzdur ma prawo jechac na pielgrzymke. Ale jak ktos mu rzuci kamieniem w leb bo jest na pielgrzymce to chyba juz nie uzna ze jest to ok?
A to jest majstersztyk stosowany przez olbrzymia czesc polskich homofobow, az musze zacytowac:
Jestem człowiekiem, który nie miałby nic do gejów, gdyby nie prowadzili takiej krucjaty
1. pisze o tym czlowiek (no, powiedzmy) pochodzacy z kraju w ktorym:
a. geje sa powszechnie nazywani "pedalami" i "zboczencami"
b. geje sa dyskryminowani w pracy
c. geje nie moga brac slubow
d. geje sa ofiarami przemocy kilkunastrokrotnie czesciej niz osoby heteroseksualne
e. geje emigruja by moc zyc normalnie
Slowa ktore ten burak napisal, oznaczaj ni mniej nie wiecej tylko:
badzcie gejami, ale tylko w domu, nie pokazujcie sie czasem publicznie bo MNIE, Polaka0katolika to brzydzi.
Tak jak Ja! Żadnego geja nie zwyzywałem, nie oplułem, nie skatowałem! Bo jestem TOLERANCYJNY
No laskawco, po rekach cie powinni calowac bo pozwalasz im zyc i oddychac
1 dolny
Niezaleznie od odsetka homoseksualistow w spleczenstwie (ktory mnie, szczerze mowiac malo obchodzi - czy to 3 czy 10% jest to mniejszosc seksualna) autor popelnia cos skandalicznego co jest czesto stosowane przez homofobow: porownuje zachowania homoseksualne do, cytuje:
złodziei, kidnaperów, sutenerów, zabójców, narkomanów, oszustów, śmierdzących brudasów, pijaków, sikających w miejscach publicznych itp. Lecz z tego powodu nie widzę podstaw, by akceptować śmierdzącego menela, który sika pod mym płotem
Jak rowniez nazywa ich zboczencami. Udawadnia w ten sposob kilka spraw:
1. Autor nie ma pojecia o definicjhi slowa "zboczenie" czy "dewiacja". Ani jednym ani drugim homoseksualizm nie jest.
2. Autor uwaza zachowania homoseksualne za naganne - porownujac je z kradzieza, smrodem czy brudem. Tym samym autor pokazuje wlasnie iz jest zoologicznym wrecz przykladem homnofobii.
2 dolny
Ciezko z tym dyskutowac, bo autor najzwyczajniej w swiecie KLAMIE. Zachowania homoseksualne wsrod zwierzat wystepuja, nie sa niczym wyjatkowym, pewien odsetek populacji jest homoseksualny. Autor wyraznie NIE CHCE tego wiedziec, bo prosciej jest pisac homofobiczne bzdury.
3 dolny
Autor udawadnia iz nie ma pojecia czym jest homoseksualizm. To kuriozum zacytuje:
"Homoseksualistą człowiek się rodzi, i nie można tego zmienić, ani zostać homoseksualistą na życzenie". Tak naprawdę to nie wiadomo tego do końca.
Wiadomo DO KONCA, nieuku. Powiedziabym natomiast ze fakt posiadania mozgu u autora tychze wypocin z cala pewnoscia nie zostal jeszcze potwierdzony DO KONCA.
4 dolny
Rozbawil mnie do lez, bo jako kontrteze do zachowan homoseksualnych starozytnych Grekow i Rzymian (stad wlasnie "milosc grecka") autro daje MITOLOGIE
Jak powszechnie wiadomo w Czechach homoseksualizm nie istnial poniewaz Rumcajs posuwal Haneczke a nie ksiecia pana
Brawo autor! Takich bzdur juz dawno nie zdarzylo mi sie czytac!
5 dolny
Homoseksualizm zostal skreslony z listy chorow nie wskutek "lobby" ale wskutek rozwoju medycyny. Zapewne wskutek tego samego procesu trafi w koncu na liste chorob homofobia.
6 i 7???
Nie bardzo rozumiem co autor stara sie udowodnic/obalic? Homoseksualisci nie roznia sie wrazliwoscia czy odestkiem geniuszy od heteroseksualistow.
8.
Po raz kolejny autor daje wyraz swojemu nieuctwu i uprzedzeniom:
Ale jak sama nazwa wskazuje homoseksualizm jest to związek oparty li tylko na seksie dewiacyjnym
a. Homoseksualizm nie jest dewiacja, chyba ze poslugujemy sie slownikiem homofobow. Byc moze autor zwyczajnie NIE WIE czym jest dewiacja.
b Zwiazek homoseksualny oparty jest btylko na seksie
To mnie zwlaszcza rozwalilo. Widocznie wyobrazzenie dwojga kochajacych sie luzi tej samej plci przejkracza wyobraznie autora.
9. dolny
Kolejne klamstwo autora (albo kompletna ignorancja). Polecam siegnac do faktow: homoseksualistow w okresie trzeciej Rzeszy mordowano masowo, nie tylko w Oswieciumiu.
10.
Przyklad manipulacji faktami tym razem. Wyzszy procen nosicielstwa wirusda HIV bierze swoj poczatek bowiem z wiekszej liczby partnerow a nie z preferencji seksualnych. Oczywiscie, pomija dane dotyczace kobiet bo przecza wymyslonej przez niego tezie.
Caly tekst jest homofobicznym zbbiorem klamstw, bajd i przeinaczen, co mam nadzieje jasno pokazalem powyzej.
Ghebrid: nie dziwie sie reakcji Darka, moja jest identyczna. Nie spodziewalbym sie po uztkowniku ktorego inteligencje dosc wysoko oceniam takich tekstow; jedynym wytlumaczeniem wydaje mi sie ze po prostu te bzdury przeleciales i wkleiles, nie probojac ich nawet analizowac. Albo zupelnie sie pomylilem w ocenie twojej osoby.