O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 02 paź 2012 08:41

Takie cudo to nie bardzo, ale powiedz mi ile mniej wiecej kosztowalby taki dywan, 1.5mx1.5m?

choinah
Gastarbeiter

Postautor: choinah » 02 paź 2012 15:26

MarcFloyd pisze:Takie cudo to nie bardzo, ale powiedz mi ile mniej wiecej kosztowalby taki dywan, 1.5mx1.5m?

Projekt wedle uznania własny, robiony przeze mnie, lub reprodukcja: taka tkanina to ok 2 miesiące pracy, ta kosztowała akutat 1200 funtów + materiały. a ma wymiary 1m x 1,5m. Kwotę rozkładam na raty :)

Bvisible
Gastarbeiter

coś oryginalnego...

Postautor: Bvisible » 06 paź 2012 21:57

nie wiem na ile to oryginalne ale na wyspach pracuje w miedzynarodowym koncernie jako ksiegowa i wlasnie tu zdalam sobie sprawe ze to chyba nie dla mnie na dluzsza mete ;)

dlatego tez wlasnie tu na wyspach staram sie zamienic swoje hobby na cos dochodowego... pierwszy (najtrudniejszy) rok juz praktycznie za mna :)

Wskoczcie do mnie na stronke i przeslijcie uwagi - krytyka (ta doba i zla) bardzo mile widziana :)

www.pl.bvisible-online.co.uk

Pozdrawiam

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 07 paź 2012 00:25

@bvisible

Nie działa ci wersja angielska.

Próbujesz sprzedać produkt, który właściwie nie ma wartości rynkowej. Może pod koniec lat 90tych, kiedy internet raczkował, to miałoby sens, ale dziś nie widzę popytu na \"prezentacje video\".

Ale po kolei. Prosisz o komentarz i taki też dostaniesz. Pozwól, że napiszę go tutaj.

Kilka cytatów i komentarze do nich:

1. \"Zawieranie video na stronach internetowych to nowy, światowy trend.\"
Że co? Mamy 2012 rok. Właściwie to prawie 2013. Embedowane video to coś co istnieje przynajmniej od początków YT.

2. \"Ludzie w dzisiejszej dobie nie mają czasu na czytanie długich tekstów czy ogladanie dogłębne stron internetowych w poszukiwaniu niezbędnych informacji – wolą krótkie video(...)\"

Bzdura. Od tego są UX i UI designerzy, by przeprowadzić użytkownika bezboleśnie przez środowisko, czy to strony czy aplikacji. Jeśli UI jest do bani, to i video nie polepszy sytuacji. Nazywa się to \"user journey\". W niektórych przypadkach dodaje się tutorial, ale to przypadki raczej profesjonalniejszych rozwiązań ( np. tutorial w iOS Developer Portal, który krok po kroku pokazuje jak wygenerować certyfikat ). Takie jednak firmy zwykle same sobie zrobią.

3. \"prezentacja firmy – video stanowi świetny sposób na przedstawienie się i pokazanie czym firma się zajmuje – odwiedzający nie musi przechodzić przez wszystkie zakładki, wszystko jest podsumowane w formie 2 minutowej prezentacji\"

Widzisz, odwiedzający przejdzie szybciej niż w 2 minuty przez wszystkie zakładki ( o ile jakieś są, znów zależy od UI ). Jeśli jest to jeden z tych automatycznych filmów, który zaczyna się odtwarzać zaraz po wejściu na stronę, to szkoda twojej pracy. Większość użytkowników najzwyczajniej w świecie klika \"skip\" lub zniechęca się i zamyka stronę. Poza tym, jeśli mówimy o czymś bardziej \"fancy\", to raczej nie film, a coś bardziej interaktywnego się stosuje jak Flash, który przy okazji zintegrowany jest z UI ( znów, zauważ że mamy 2012 ).

Nie chce mi więcej wytykać, choć jest co. Dodam, że i twoja strona nie jest wykonana intuicyjnie. Stosujesz underline w tekście, który sugeruje użytkownikowi, że to jest link. To samo tyczy się tego [piii...] niebieskiego koloru. Zwykle wyróżniające się elementy sugerują interaktywność.

Portfolio też w ogóle nie zachęca. Sam sposób embedowania filmów na twojej stronie jest niepraktyczny. Mogłaś wrzucić tylko thumb, a po kliknięciu video w większym rozmiarze ( ale nie fullscreen ) odtworzyło by się na overlayu.

\"Nie pozostawaj w tyle – zamów już dziś!\" - niestety ty pozostałaś jakieś na oko 15 lat z tyłu.

Jeśli chciałaś opinii, to ją napisałem. Jeśli chciałaś się zareklamować ( bo widzę, że to pierwszy post, w dodatku konto \"na firmę\" ), to niestety nie wyszło ci moim zdaniem. Dużo pracy przed tobą.

Wróć do „Hyde Park”