Uczelinie, gimnazja, przedszkola ...
putain84
Gastarbeiter

Postautor: putain84 » 24 sty 2009 13:09

moze dla niektorych z was wydajemy sie monotematyczni, ale ludzie czy tak ciezko wydac wlasna opinie na temat tej szkoly w londynie (WSHE)????
UWIEZCIE NAM POTRAFIMY WPISAC W WYSZUKIWARCE INFORMACJE O TEJ SZKOLE , PO PROSTU CHCEMY ZEBY BYLY TO INFORMACJE W MIARE RZETELNE i tak jak pisala tu jedna osoba nie sztuka zadzwonic do sekretariatu, bo oni beda mowic to co chcemy uslyszec, wiem bo bylam w tym punkcie informacyjnym jakis 3 tygodnie temu,z jednej strony mnie przekonali, ale z drugiej strony oni nie potrafia powiedziec nic konkretnego! doskonalym tego przeykladem jest sytuacja w ktorej sie pytam ile placi sie za szkole miesiecznie, pani mowi ze 180 ale ze ma to ulec zmianie, gdy zapytalam o jakiej sumie mowimy ona nie potrafila w przyblizeniu mi przedstawic zadnej kwoty!! dla mnie to jakis zart bo mi nie chodzi o konkretna cene ale cokolwiek w przyblizeniu, bo placic 20 funtow a 100 funtow wiecej miesiecznie stanowi dla mnie duza roznice. ponadto doszly do mnie informacje ze po tej szkole niestwty za bardzo nie chca przyjac nigdzie do pracy, nie wiem czy kierowac sie takim iinformacja mi zwlaszcza w dzisiejszych czasach , ale jednak daje mi to troche do myslenia, bo naprawde chciaalm sie dalej uczyc , dokonczyhc studia i nie chce isc byle gdzie i nie przejmowac sie ze mam wyksztalcenie wyzsze bo placilam po prostu chce skonczyc ta szkole i moc sobie otwarcie powiedziec ze NAPRAWDE MNIE CZEGOS TAM NAUCZYLI! P.S. jak ktos chce pogadac o tej szkole zapraszam moje gg 10830385

kama15
Emigrant

Postautor: kama15 » 24 sty 2009 19:35

Putain, sam(a) widzisz podejscie i rzetelnosc organizatorow szkolki - nie daje to do myslenia?
Poza tym niewiele platnych polskich uczelni reperezentuje przyzwoity poziom, wiekszosci zalezy na pozyskaniu finansow, za to masz tzw. papier z "wyzszym".
Poza tym liczac koszty, to uczelnie angielskie podobnie wychodza, zwlaszcza majac taki wybor,jak Londyn.
Co do usera xxx, poza wymogiem mgr jest jeszcze dosc wymagajacy egzamin na tlumacza przysieglego. Co po ewentualnych studiach, jak niewiele dadza, poza kosztami. Moze raczej warto pogadac z uczelniami w miescie, dokad bedziesz wracac, w Polsce, jak widza przeniesienie z uczelni UK, jak z wyrownaniem roznic programowych?

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 24 sty 2009 21:17

putain84, offtopując - brawa za nicka. Chyba że była w tym jakaś przekora.
putain f. (plural putains)

1. (slang) whore, hooker, tart (French)
2. (derogatory, vulgar, slang) bitch, cow (an unpleasant woman)
3. bloody (France/ Québec), fucking

:lol:

veda
Emigrant

Postautor: veda » 24 sty 2009 21:58

kama15 pisze:Poza tym niewiele platnych polskich uczelni reperezentuje przyzwoity poziom, wiekszosci zalezy na pozyskaniu finansow, za to masz tzw. papier z "wyzszym".

co to jest przyzwoity poziom???

i ktore to uczelnie jesli moge wiedziec maja ten "przyzwoity poziom"??

putain84

moze warto umowic sie z dziekanem tej szkoly??
Nie sadze, ze pytanie o WSHE na forum internetowym jest dobrym i wiarygodnym zrodlem informacji.

Kazdy jest indywidualista i opieranie sie na doswiadczeniach innych forumowiczow jest moim zdaniem nie wystarczajace.
A wynika z tego, ze to zdanie innych ludzi bedzie mialo najwiekszy wplyw na Twoja decyzje..

Nie jestem pewna czy slusznie...

Moim zdaniem spotkanie z dziekanem,ktoryms z wykladowcow, moze jakies otwarte dni, bedzie bardziej rzetelna i pomocna dla Ciebie informacja.

Powodzenia i pozdrawiam

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 25 sty 2009 00:46

gherbid pisze:putain84, offtopując - brawa za nicka. Chyba że była w tym jakaś przekora.
putain f. (plural putains)

1. (slang) whore, hooker, tart (French)
2. (derogatory, vulgar, slang) bitch, cow (an unpleasant woman)
3. bloody (France/ Québec), fucking

A nie latwiej bylo rozbic na:

puta (sprawdzic w hiszpanskim....)
in (sprawdzic w angielskim)
84 rok dzialalnosci

:wink:

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 25 sty 2009 11:40

Przeca to na jedno wychodzi. 8)

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 25 sty 2009 13:16

Uhum - ale po mojemu nawet czasowe detale sie znalazly... POminales tak wazny fakt :lol:

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 25 sty 2009 13:45

Ja po prostu nie skupiam się na tak widocznych i oczywistych detalach, Babciu :twisted:

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 25 sty 2009 13:55

A widzisz Dziecko.. i tu tkwi Twoj blad bo.... :twisted: spi w szczegolach

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 25 sty 2009 14:04

Ehhh... Ty to chyba skorpionica jesteś. Na szczęście skorpiony im starsze, tym mniej jadowite ;)

putain84
Gastarbeiter

Postautor: putain84 » 25 sty 2009 15:50

wszystkim bardzo dziekuje za pomoc. jednak nie napisalam po to by ktos staral sie rozszyfrowac moj nic i rozkladal go na czynniki pierwsze:)
pytajac sie o ta szkole , nie ma zamiaru sugerowac sie czyims zdaniem, tylko z ciekawosci chcialabym wiedziec z czym tak naprawde sie spotkali, jak wygladaja egzaminy, czy wogole sie odbywaja, a moze po prostu egzamin to wpis do indeksu z dobra nota? domyslam sie ze poziom moze byc nizszy w porownaniu z uniewersytetami tylko pytanie czy ronica jest tak dosadna?????. mimo wszystko dzieki.

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 25 sty 2009 17:20

putain84 pisze:domyslam sie ze poziom moze byc nizszy w porownaniu z uniewersytetami tylko pytanie czy ronica jest tak dosadna?????. mimo wszystko dzieki.

Dosadna to mało powiedziane. Anglik z dyplomem dobrej (rzekomo) uczelni, nie potrafi prawidłowo przeliczyć sprzężenia hermitowskiego macierzy, co przy jego profilu wykształcenia winno być rzeczą niezbędną.
Z kolei polska uczelnia na Wyspach? Nie sądzę aby jej dyplom liczył się w jakikolwiek sposób. Znacznie lepiej jest zacząć się kształcić na tubylczych szkółkach.
Jednak w tym całym edukacyjnym cyrku jest drugie dno. Mimo żenującego poziomu edukacji na Wyspach, w wielu dziedzinach dyplom tutejszej uczelni liczy się zdecydowanie bardziej niż jakikolwiek zagraniczny.
To chyba ma związek z zadufaniem wyspiarzy i ślepej wierze w ich możliwości.
Przykre, ale prawdziwe.
wyzsza szkola humanistyczno-ekonomiczna

Co to za uczelnia? Nie chce nikogo obrażać, ale nazwa uczelni kojarzy mi się ze sloganem "Nie uczymy czegokolwiek pożytecznego - ale zawsze fajnie jest mieć dyplom".

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 25 sty 2009 18:31

gherbid pisze:Ehhh... Ty to chyba skorpionica jesteś. Na szczęście skorpiony im starsze, tym mniej jadowite ;)

Juz sie umowilismy ze oboje jestesmy Lwy - sklerotyku.....

ewspa
Gastarbeiter

PRAWO lub STOSUNKI MIEDZYNARODOWE

Postautor: ewspa » 09 lut 2009 20:31

Europejska Wyższa Szkoła prawa i Administracji proponuje podjecie studiów na kierunku Prawo lub stosunki międzynarodowe, Początek zajęć Marzec 2009. informacje i zapisy www.europejska.edu.pl lub rekrutacja@europejska.edu.pl . ZAJĘCIA w POSK-u

studentPAO
Gastarbeiter

Postautor: studentPAO » 03 cze 2009 17:40

STUDIUJ I PRACUJ W LONDYNIE
Nie zapomnieliśmy o Polakach przebywających w Wielkiej Brytanii. Wychodzimy do Was z propozycją studiów w systemie blended learning. Polska Akademia Otwarta poszerzyła swoją ofertę o rodzaj studiów przeznaczonych specjalnie dla Was.
Nie czekaj wejdź na stronę www.pao.pl lub odwiedź nasz punkt informacyjno-rekrutacyjny w Londynie na Riverbank House One Putney Bridge Approach SW6 3JD
I sprawdź co mamy Ci do zaoferowania!!!
Pozdrawiam
Team P@O

Wróć do „Edukacja”