usercostam pisze:
To nie ma znaczenia czy jest turystą czy nie, tylko chodzi o rezydencję - czy przebywa w UK więcej niż 6 miesięcy w roku - jeśli tak, to powinien mieć samochód przerejestrowany.
Jeżeli np. pracuje sezonowo w UK to nie musiał. NIN tutaj nie ma nic do rzeczy.
Widocznie zobaczyli, że mieszka dłużej w UK niż owe 6 miesięcy i dlatego tak się stało.
emigrantka pisze:usercostam pisze:
To nie ma znaczenia czy jest turystą czy nie, tylko chodzi o rezydencję - czy przebywa w UK więcej niż 6 miesięcy w roku - jeśli tak, to powinien mieć samochód przerejestrowany.
Jeżeli np. pracuje sezonowo w UK to nie musiał. NIN tutaj nie ma nic do rzeczy.
Widocznie zobaczyli, że mieszka dłużej w UK niż owe 6 miesięcy i dlatego tak się stało.
skleroza cie widac diopadla
lukasz6380 pisze:Dziś czeka mnie wizyta na policyjnym parkingu .ciekawe tylko czy uznają moje polskie ubezpieczenie czy mnie oleja. Nie chciałbym stracić auta ale jak mam mieć koszty na kilka tysięcy to nie wiem czy gra jest warta świeczki.
Chociaż znajomy powiedział mi ze ewentualnie mogę mu sprzedać to auto a on je weźmie na swoje ubezpieczenie a ja będę drugim kierowcom upoważnionym do prowadzenia tego auta.
Tak czy inaczej zobaczę co się dziś wydarzy i dam znać.
Serdecznie dziękuje forumowiczom za info i wskazówki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość