goraluk pisze:Kapitalizm zawsze będzie prowadzić do kryzysu, na tym polega.
Śmieszy mnie jednak nazywanie błędów kapitalizmu socjalizmem:)
To co jest obecnie to jest właśnie kapitalizm, przykro mi, że wielu ludzi wyobrażało sobie coś innego. W zasadzie to zawsze tak jest, że kapitalizm oszukuje. Nie ma "uczciwego" kapitalizmu, bo go być nie może! Kapitalizm polega na proficie, a tam gdzie profit tam nie ma miejsca na uczciwość czy morale.
Ale wątek nie o tym jest.
usercostam pisze:Cały problem w tych wysokich cenach jest właśnie przez to, że ono jest obowiązkowe, więc firmy mogą sobie windować ceny jak chcą bo wiedzą, że człowiek i tak musi kupić. Gdyby takiego obowiązku nie było, musieliby walczyć o klienta cenami, bo inaczej nikt by się nie ubezpieczał.
Do paranoi dochodzi, gdzie kobieta domaga się (i dostaje) odszkodowanie bo boli ją kark a została popchnięta przez samochód parkujący, nawet uszkodzeń mechanicznych nie było poza otartą farbą.
usercostam pisze:goraluk pisze:Kapitalizm zawsze będzie prowadzić do kryzysu, na tym polega.
Śmieszy mnie jednak nazywanie błędów kapitalizmu socjalizmem:)
To co jest obecnie to jest właśnie kapitalizm, przykro mi, że wielu ludzi wyobrażało sobie coś innego. W zasadzie to zawsze tak jest, że kapitalizm oszukuje. Nie ma "uczciwego" kapitalizmu, bo go być nie może! Kapitalizm polega na proficie, a tam gdzie profit tam nie ma miejsca na uczciwość czy morale.
Ale wątek nie o tym jest.
Niezłe bzdury. To co powoduje kryzys to politycy, którzy kupują głosy tych, którym nie chce się pracować, kolejnymi zasiłkami i rozszerzaniem socjalu kosztem klasy średniej oraz banki, które są wyjęte spod prawa i jakiejkolwiek kontroli.
A potem płacz, że prywatny przedsiębiorca wyzyskuje, kiedy tak naprawdę nie ma z czego płacić, bo większość co zarobi trzeba oddać na najróżniejsze podatki, po to aby utrzymywać rzeszę darmozjadów, którzy głosowali na obecnych polityków.
Pamiętaj, że media są w ich kieszeni i oni już wiedzą jak ludziom wmówić, że to kapitalistyczni krwiopijcy są winni, a nie oni i ich złe prawo.
adam36 pisze:Mieszkajac w innym miescie w srodkowej Anglii pod zlym postcode(widocznie czeste kradzieze,wiecej wypadkow w okolicy niz gdzie indziej,itp.,itd. musialem zaplacic 1,5 roku temu za Clio 1.2 minimum 1400(10 lat prawko,bez znizek),wystarczylo,ze przeprowadzilbym sie z 1,5km dalej i wyszukiwarka pokazywala juz 900,za miasto 650.Robilem tam najrozniejsze miksy w tych wyszukiwarkach,na duzej liczbie kont i co bym tam nie nawpisywal,to na koncu cena zmienia sie tylko ja wpiszesz inny postcode.I polecam wszystkim:sprawdzcie wpierw to.
to właśnie jakby państwo regulowało gwarantuje Ci że by było jeszcze drożej bo by powstało 1000 tyś urzędasów co by się tym zajmowało na państwowym wikcie i by za to brali kasę .
w UK najwyrazniej panuje zmowa firm ubezpieczeniowych i w ten sposób solidarnie regulują ceną .
Xen pisze:Oj raj jest jak u władzy są socjaliści???? tak jak teraz w UK czy PL.
To liberałowie uważają , że przymus ubezpieczeń czy społecznych czy komunikacyjnych się nie sprawdza, to liberałowie są za likwidacją np. przymysowych składek ZUS w Polsce , każdy monopol powoduje wzrost cen tak jak ktoś tam wyżej pisał żeby państwo regulowało ceny składek heheh to właśnie jakby państwo regulowało gwarantuje Ci że by było jeszcze drożej bo by powstało 1000 tyś urzędasów co by się tym zajmowało na państwowym wikcie i by za to brali kasę .
w UK najwyrazniej panuje zmowa firm ubezpieczeniowych i w ten sposób solidarnie regulują ceną .
na wzrost cen ma też wpływ podniesienie podatków np. VAT w uk w ostatnich latach się zwiększyła stawka tego podatku.
Socjalizm to najgorsza forma rządów i niestety w całej UE są socialiści.
że w UK nazywają się tylko konserwatystami to fikcja .
więc Garoluk teraz to gadasz głupoty jeśli mówisz że liberalizm gospodarczy jest zły !!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 16 gości