Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
ork
Gastarbeiter

Postautor: ork » 12 kwie 2013 20:41

Widzę, że nic na forum się nie zmieniło od mojej ostatniej tu krótkiej wizyty. Ja zapytam o to co jest tu tematem, czyli praca. Czy rzeczywiście jest w Londynie tyle pracy jak pisze Goraluk?

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 12 kwie 2013 23:51

ork pisze:Widzę, że nic na forum się nie zmieniło od mojej ostatniej tu krótkiej wizyty. Ja zapytam o to co jest tu tematem, czyli praca. Czy rzeczywiście jest w Londynie tyle pracy jak pisze Goraluk?

Ja ci odpowiem inaczej: Zastanów się, czy w mieście ponad 7 milionowym może kiedykolwiek brakować pracy?
Czy jasno się wyraziłem?

ork
Gastarbeiter

Postautor: ork » 13 kwie 2013 10:32

W Polsce jest 36 mln ludzi i to znaczy, że tym bardziej wszyscy powinni mieć pracę, czy dobra logika?

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 13 kwie 2013 13:22

ork pisze:Czy rzeczywiście jest w Londynie tyle pracy jak pisze Goraluk?

Krotka odpowiedz - nie, nie ma (juz)

Goral jak zwykle i na kazdy temat fantazjuje.

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 13 kwie 2013 17:20

goraluk pisze:
ork pisze:Ja jadę, ale chyba nie do Londynu, za drogi na początek.

Za drogi? A gdzie taniej? Londyn de facto jest najtańszy.
Tanie paliwo, środki komunikacji masowej... a do tego pracy od cholery.
Co na tak zwanej prowincji zrobisz, owszem dom czy mieszkanie wynajmiesz taniej o.. 20% ale paliwo droższe, bilety najmniej 20-30% droższe niż w Londynie... o pracy już nie wspomnę.

Teraz to mnie rozsmieszyles goraluk.
Oczywiscie, ze Londyn jest najdrozszy i oplaca sie w nim mieszkac tylko jak sie zarabia duzo powyzej niajnizszej krajowej.
Ja przyjechalam na poludnie Anglii i to byl strzal w dziesiatke, wszedzie moglam dojsc lub dojechac rowerem, zycie bylo o wiele tansze, wynajmowalam mieszkanie z chlopakiem za 420 funtow na miesiac. Za ta cene w Londynie nie wynajelabym nawet porzadnego pokoju.
Do Londynu przeprowadzilam sie jedynie z powodu pracy, poniewaz dostalam awans, ale musialam sie przeniesc do glownej siedziby firmy.
Jesli ktos dopiero przyjezdza do UK i szuka byle jakiej pracy, to odradzam Londyn, bo w lOndynie nie bardzo da sie przezyc za najnizsza krajowa.

Xen
Gastarbeiter

Postautor: Xen » 13 kwie 2013 18:02

To prawda kiedy ja pierwszy raz przyjechałem do Londynu 10 lat temu w Czerwcu 203 roku nie byliśmy jeszcze w UE i nie bardzo można było pracować legalnie ( no chyba ,że się miało Biznes wizę albo studencką) spędziłem w Londynie 2 miesiące szukając pracy ze znajomymi i utrzymywaliśmy się z dorwczej 1 lub 2 dni w tyg żeby tylko zostać dłużej i szukać dalej po 2 miesiącach przeniosłem się 25 mil od centrum Londynu to wiochy zakutej dechami zwanej Slough tam od razu od żyłem znalazłem wtedy pracę i mieszkanie kosztowało 35 F od osoby tyg. więc teraz też dużo łatwiej znaleść zajęcie na początek po za londynem , w londynie samo metro oraz autobusy tyg są drogię w Slough można było piechotą lub rowerem się dostać wszędzie,.

Wróć do „Praca”