Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 30 paź 2012 13:53

aina24 pisze:a po co to tak zaraz od kurew wyzywac..
prawda jest taka, ze jak ktos ma siedziec w domu bez pracy bez dochodow to lepiej jak idzie i do takiej za £4 bo nie ma wyboru... a ku.. to zupelnie inne 'prace' wykonywuja...

Można iść na bezrobotne.
A co do pracy to moim zdaniem, problem to nawyk z Polski, gdzie pracodawca to niemal święta osoba dając chleb powszedni:)
Polacy to wiedzą i wykorzystują, im ktoś w UK się zadomowi poza co i jak, od razu dorabia się na rodakach bo jak pisałem w Polsce nie ma edukacji.
Tylko jakieś debilne seriale, mamy społeczeństwo wychowywane przez seriale, serial mówi jak się zachować i jak robić. Słyszałem nie raz (by nie było) jak ludzie byli przekonani, że to tak i tak działa bo było na serialu...
Takie jest potem tego efekt.
Jednak moja koleżanka z Bułgarii parująca jako przełożona w hospicjum, zapytała mnie kiedyś: dlaczego polki biją się o to która więcej kubków umyje?
Polacy nie mają do siebie szacunku. Wystarczy zobaczyć statystyki dotyczące śmierci na drodze w Polsce.
Ludzie wybierają do sejmu te same gęby od 22 lat... jak ma być lepiej? Do póty Polacy przestaną oglądać tv to się nie zmieni.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 31 paź 2012 13:15

nastepny co chce spolecznie pracowac dawaj ja Ci dam prace za 3£ h bedziesz rozbawial moja zone a jak Ci sie pismo nie podoba to wiedz ze mam slaby wzrok i chyba kropki mi sa nie potrzebne i pisze z telefonu malutka klawiatura jak jakis malkontent sie zachowales pomysl na drugi raz co piszesz bo mozesz kogos urazic moze ktos noga pisze bo rak nie ma? znam takich no chyba ze masz dwie pary oczu co do k...y to byl czysty bluzg a nie skierowane do jakiejs pani rece opadaja jak mlodzi ludzie sie zgadzaja na jakies kompromisy fakt zamiast zebrac to zarobic ok tylko bym karal takich pracodawcow hieny czyims kosztem wstyd :oops:

Wróć do „Praca”