numerowa pisze:
No tak, mysle po polsku, bo w Polsce nikomu nie przyszloby do glowy nie isc do pracy, bo spadlo 5 cm snieguWieksze sa straty dla gospodarki gdy ludzie nie ida do pracy, to wlasnie powoduje, ze szkoly sa zamkniete, pociagi nie jezdza, lotnisk nie ma kto obslugiwac i caly kraj jest sparalizowany. I tak na marginesie to tam, gdzie pracowalam bylo niewielu rodzicow, bo pracowali tam glownie mlodzi ludzie i studenci. Po prostu taka mentalnosc.
numerowa pisze:Goraluk, widze, ze ty za to jestes rodowitym Anglikiem. Wydaje mi sie, ze ten topik jest o tym jak snieg sparalizowal UK? Wiec nie rozumiem dlaczego krytykujesz moje "polskie" podejscie do tematu na temat "brytyjskiego" podejscia do sniegu?
NoToCo pisze:numerowa pisze:Goraluk, widze, ze ty za to jestes rodowitym Anglikiem. Wydaje mi sie, ze ten topik jest o tym jak snieg sparalizowal UK? Wiec nie rozumiem dlaczego krytykujesz moje "polskie" podejscie do tematu na temat "brytyjskiego" podejscia do sniegu?
Nie przejmuj się, o krytykuje wszystkich uczciwie pracujących. Może robi mu się wtedy lepiej - nie wiem, ale bawi mnie to, ile krytykuje to co polskie, polskie nawyki, polskie przyzwyczajenia, polską mentalność, ale sam nie widzi jakim przez to swoje narzekanie jest typowym Polakiem
daro43 pisze:A jak wyzbyc sie polskich nawykow?i udawac anglika ?to we krwi juz jest ze jest sie polakiem po co dodatkowe etykietki ,za wszelka cene ludzie sie chca zangliczyc ale czemu? I tym bardziej osoby ktore spedzily w Polsce 20 lat tam sie wychowaly a tu sa 20 lat? maja teraz 40 lat.I te drugie 20 lat tu decyduje o zangliczeniu?wytlumaczcie mi to prosze.Bo moze jestem ciemny.Wyprzec sie tozsamosci.No zdrowy czlowiek tego nie napisze.
daro43 pisze:Chodzilo mi jak wyzbyc sie polskiej metalnosci myslenia po polsku.Nie da sie na zawsze bedziemy polakami ,
.
daro43 pisze:teraz pojade do chin i bede staral sie myslec jak oni?i zmieni mi sie mentalnosc.
daro43 pisze:Tego co bylo zaszczepiona u nas od dziecka nie da sie wymazac .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 11 gości