O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 23 sty 2013 12:07

numerowa pisze:
No tak, mysle po polsku, bo w Polsce nikomu nie przyszloby do glowy nie isc do pracy, bo spadlo 5 cm sniegu :) Wieksze sa straty dla gospodarki gdy ludzie nie ida do pracy, to wlasnie powoduje, ze szkoly sa zamkniete, pociagi nie jezdza, lotnisk nie ma kto obslugiwac i caly kraj jest sparalizowany. I tak na marginesie to tam, gdzie pracowalam bylo niewielu rodzicow, bo pracowali tam glownie mlodzi ludzie i studenci. Po prostu taka mentalnosc.

No i dalej nie kumasz, bo myślisz ciągle po polsku...
Nie poszli do pracy bo mieli fun, Zamiast oddać bosowi swoje 10 godzin życia poświęcili je na przyjemność.
Tak czy owak nie oczekuję, że to zrozumiesz. Może kiedyś.

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 23 sty 2013 12:46

Goraluk, widze, ze ty za to jestes rodowitym Anglikiem. Wydaje mi sie, ze ten topik jest o tym jak snieg sparalizowal UK? Wiec nie rozumiem dlaczego krytykujesz moje "polskie" podejscie do tematu na temat "brytyjskiego" podejscia do sniegu? :roll:

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 23 sty 2013 13:05

Goraluk farbowany angliku nawet jak zjesz tone tej soli technicznej,to nigdy nim nie bedziesz a lepiej potrenuj polski bo i tak spotkamy sie chyba na lotnisku z biletem od anglikow w jedna strone,oni nie beda patrzyli na Twoje poglady.Chcialbym zobaczyc Twoja mine.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 23 sty 2013 13:19

numerowa pisze:Goraluk, widze, ze ty za to jestes rodowitym Anglikiem. Wydaje mi sie, ze ten topik jest o tym jak snieg sparalizowal UK? Wiec nie rozumiem dlaczego krytykujesz moje "polskie" podejscie do tematu na temat "brytyjskiego" podejscia do sniegu? :roll:

Nie przejmuj się, o krytykuje wszystkich uczciwie pracujących. Może robi mu się wtedy lepiej - nie wiem, ale bawi mnie to, ile krytykuje to co polskie, polskie nawyki, polskie przyzwyczajenia, polską mentalność, ale sam nie widzi jakim przez to swoje narzekanie jest typowym Polakiem :D

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 23 sty 2013 13:21

NoToCo pisze:
numerowa pisze:Goraluk, widze, ze ty za to jestes rodowitym Anglikiem. Wydaje mi sie, ze ten topik jest o tym jak snieg sparalizowal UK? Wiec nie rozumiem dlaczego krytykujesz moje "polskie" podejscie do tematu na temat "brytyjskiego" podejscia do sniegu? :roll:

Nie przejmuj się, o krytykuje wszystkich uczciwie pracujących. Może robi mu się wtedy lepiej - nie wiem, ale bawi mnie to, ile krytykuje to co polskie, polskie nawyki, polskie przyzwyczajenia, polską mentalność, ale sam nie widzi jakim przez to swoje narzekanie jest typowym Polakiem :D

A co to jest uczciwa praca?

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 23 sty 2013 13:31

Banalny z Ciebie gosc. :lol:

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 23 sty 2013 13:32

Skoro jestes takim cudzoziemcem, ze zapomniales juz jezyka polskiego, to zawsze mozesz uzyc google translate.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 23 sty 2013 14:01

To jeszcze wiekszy belkot by wyszedl :lol: przestan go namawiac.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 23 sty 2013 20:19

A jak wyzbyc sie polskich nawykow?i udawac anglika ?to we krwi juz jest ze jest sie polakiem po co dodatkowe etykietki ,za wszelka cene ludzie sie chca zangliczyc ale czemu? I tym bardziej osoby ktore spedzily w Polsce 20 lat tam sie wychowaly a tu sa 20 lat? maja teraz 40 lat.I te drugie 20 lat tu decyduje o zangliczeniu?wytlumaczcie mi to prosze.Bo moze jestem ciemny.Wyprzec sie tozsamosci.No zdrowy czlowiek tego nie napisze.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 23 sty 2013 21:15

daro43 pisze:A jak wyzbyc sie polskich nawykow?i udawac anglika ?to we krwi juz jest ze jest sie polakiem po co dodatkowe etykietki ,za wszelka cene ludzie sie chca zangliczyc ale czemu? I tym bardziej osoby ktore spedzily w Polsce 20 lat tam sie wychowaly a tu sa 20 lat? maja teraz 40 lat.I te drugie 20 lat tu decyduje o zangliczeniu?wytlumaczcie mi to prosze.Bo moze jestem ciemny.Wyprzec sie tozsamosci.No zdrowy czlowiek tego nie napisze.

Jestes ciemny ale sprobuje wytlumaczyc.

Cale swoje dorosle zycie spedzuilam tutaj wiec oczywiscie czuje sie bardziej tubylcem niz nie. Mieszkam dluzej w UK niz mieszkalam w Polsce.

Dalej nie rozumiesz?

Zakladam ze nie.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 24 sty 2013 12:56

Chodzilo mi jak wyzbyc sie polskiej metalnosci myslenia po polsku.Nie da sie na zawsze bedziemy polakami ,teraz pojade do chin i bede staral sie myslec jak oni?i zmieni mi sie mentalnosc.Tego co bylo zaszczepiona u nas od dziecka nie da sie wymazac mozemy tylko sie zintegrowac i tyle.Skoro Goraluk mysli po angielsku niech pisze z anglikami jak popisze dluzej z nami to wroci do polskiej mentalnosci ..bzdury.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 24 sty 2013 13:00

daro43 pisze:Chodzilo mi jak wyzbyc sie polskiej metalnosci myslenia po polsku.Nie da sie na zawsze bedziemy polakami ,
.

A kto mowi o nie byciu Polakiem, co to ma do rzeczy? Nigdy nie mialam "polskiej mentalnosci" cokolwiek to znaczy

daro43 pisze:teraz pojade do chin i bede staral sie myslec jak oni?i zmieni mi sie mentalnosc.

Tobie pewnie nie, ty bylby idiot abroad, Chiny czy nie Chiny

daro43 pisze:Tego co bylo zaszczepiona u nas od dziecka nie da sie wymazac .

Da sie, jak ktos nie ma zakutego lba

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 24 sty 2013 13:21

Sama sobie zaprzeczasz myslisz jak angielka? smiejesz sie ze polacy tylko po polsku czytaja tv polska ogladaja A sama na polskim portalu urzedujesz i po polsku piszesz i myslisz.Czyli nie wyzbylas sie polskosci skoro tu jestes i z nami piszesz.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 24 sty 2013 13:25

czytasz w moich myslach ze po polsku mysle?

mowie tak.. rowniez po hiszpansku mowie i co z tego? Chiszpanka :lol: moze jestem?

londynek to.. sentyment sprzed .. (Blondynek - ilu???) lat, nalog taki

polskiej TV nie ogladam, polskich gazet nie czytam, do polskich sklepow nie chodze

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 24 sty 2013 13:28

A co ma sklep?do tego, ja chodze do roznych a co mi ,kto ten sklep prowadzi?Dziwna jestes idz do polskiego sklepu i mow po angielsku.W czym masz problem?

Wróć do „Hyde Park”