Jak podwoic dlugosc wakacji
Tak tu sie niewiele pisze o dobrych rzeczach a mozna przedluzyc sobie platny holiday o 5 tygodni.
Wystarczy zalatwic sobie zwolnienie u polskiego lekarza (koszt 50 zl generalnie pestka) najlepiej na jakas chorobe, po ktorej nie ma sladu np zapalenie pluc i mozna miec 5 tygodni platnego chorobowego platne 80% normalnego wynagrodzenia minus 3 dni robocze. Daje to co roku gratisowe 5 tygodni platnego urlopu jakby na to tak spojrzec. rekordzisci z mojej pracy byli na wakacjach 2.5 miesiaca - tj holiday+chorobowe i praktycznie za wszystko mieli zaplacone - fajna sprawa
Taki bonusik jest co roku trzeba tylko przepracowac minimum 0.5 roku u danego pracodawcy zeby miec polowe tego bonusa, a po 12 miesiacach juz jest full wypas.
Malo tego - oczywiscie dobroduszny system angielski uwzglednia dluzsza chorobe - po 5 tygodniach wyplacaja juz tylko state minimum czyli ok 70 funtow tygodniowo ale dla kogos kto np pojedzie do Polski na dluzej to i tak niezla kwota
Zachecam do skorzystania
Leszek 926711, October 06, 2006 01:21 p
:Sposob na darmowe zamieszkiwanie w UK
W ramach prezentu dla forumowiczow podaje sposob, w jaki udalo mi sie uzyskac mieszkanie na angielskiej ziemi - oczywiscie nie na wlasnosc ale darmowe mieszkanie piechota nie chodzi....
Jakis czas temu dalem ogloszenia w tutejszych gazetach skierowanych do osob starszych, jego tresc brzmiala mniej wiecej tak ' Masz juz dosc tego zgielku i pogoni za pieniadzem? Chcesz wreszcie odpoczac? Zwolnic? Byc tam, gdzie nie wszyscy chca tylko pieniedzy? Byc bogatym na tle innych? Ja moge Ci pomoc!!' Cala sztuka polega na takim dobraniu slowek, zeby zlowic babcie, ktora oczywiscie ma juz mieszkanie wlasnosciowe i najlepiej nie czuje sie najlepiej w calym tym zgielku. UDALO SIE!!! Dalej to juz tylko transakcja wymiany - oczywiscie nie na zawsze ale tymczasowa - babcia jedzie w Bieszczzady czy jakies inne piekne okolice i tam korzystajac z urokow angielskiej emerytury i polskich cen zyje jak krezus, co jakis czas sle pocztowki ze jej sie podoba, zabrala nawet kolezanke My tymczasem gospodarujemy jej angielskim mieszkaniem - nie musze mowic ze korzysc jest zatem obustronna I o to chodzi!! Nie mowie ze kazdemu sie to uda ale zawsze warto sprobowac - nagroda jest darmowe mieszkanie w UK - 30% zarobkow zostaje w kieszeni do czasu az babci sie bedzie podobalo w Bieszczadach czy innych pieknych polskich okolicach. Powodzenia!
-- Leszek 926711, August 14, 2006 02:14 pm
blondynek pisze:Emigrantka pisze::Sposob na darmowe zamieszkiwanie w UK
W ramach prezentu dla forumowiczow podaje sposob, w jaki udalo mi sie uzyskac mieszkanie na angielskiej ziemi - oczywiscie nie na wlasnosc ale darmowe mieszkanie piechota nie chodzi....
Jakis czas temu dalem ogloszenia w tutejszych gazetach skierowanych do osob starszych, jego tresc brzmiala mniej wiecej tak ' Masz juz dosc tego zgielku i pogoni za pieniadzem? Chcesz wreszcie odpoczac? Zwolnic? Byc tam, gdzie nie wszyscy chca tylko pieniedzy? Byc bogatym na tle innych? Ja moge Ci pomoc!!' Cala sztuka polega na takim dobraniu slowek, zeby zlowic babcie,
ilu ty tych lokatorow tam mialas?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 13 gości