O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 cze 2010 14:48

Znaczy, Aina, preferujesz faszyste za rzadow ktorego policja i prokuratura wykorzystywane byly do gnebienia przeciwnikow politycznych i podsluchiwania niechetnych mu dziennikarzy. Gratuluje. :evil:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 22 cze 2010 14:53

jak ma byc normalnie w kraju w ktorym ludzie dokonuja wyborow nie majac zielonego pojecia o tym jak jest naprawde i jakie poglady ma ich kandydat

aina24 twoj kandydat za to tak nie lubi SLD ze od niedzieli tak im sie w dupe wciska ze juz mu tylko kuper wystaje a do piatku caly sie wcisnie

http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

o komuchach, zydkomomunie i inne bajki to pewnie mama ci na dobranoc opowiadala no bo przeciez jestes za mloda zeby cokolwiek pamitac z tamtych czasow ...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 22 cze 2010 14:57

aina24 a tak w ogole to na jakiej podstawie masz prawo decydowac o losie kraju w ktorym nie mieszkasz i mieszkac nie bedziesz? bo masz tam babcie?

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 22 cze 2010 17:12

banita pisze:posiadasz na to jakies naukowe dowody np. badania na inteligencje obu albo cos w tym stylu czy swoj poglad opierasz na wlasnych doswiadczeniach?

Komorowski popiera parytety, co jest wystarczajacym dowodem.
Kaczynski to oszolom oderwany od rzeczywistosci, wystarczy poszukac jego wypowiedzi.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 22 cze 2010 17:40

...fakt - wyboru nie ma zadnego, a jak nie ma to po co na "sile kupowac towar ktory nam nie odowiada"...
...nie pomyle sie chyba zbytnio w obliczeniach, frekwencaja Wyjechanych w UK wyniosla ok 4% ( +/- 1mln Zyjacych Poza ) ... ale nie sadze zeby PO czy PIS czy inne mendy sobie tym zaprzatali glowy - oni to maja w dupie...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 cze 2010 18:06

darekzlondku pisze:...fakt - wyboru nie ma zadnego, a jak nie ma to po co na "sile kupowac towar ktory nam nie odowiada"...

No bo, tak generalnie zazwyczaj jeden nie odpowiada ci bardziej a drugi mniej :lol:

Ps:

Kazik Staszewski pisze:Biurokracja od czasu upadku komuny rozrosła się trzykrotnie
Z tą różnicą, że zamiast jednej stanowiska obsadzają cztery partie
Czyniące zasadniczo to samo w ramach jednego modelu, tak
Władza, korupcja i kłamstwa prowadzą najlepiej do celu
(...)
Na przykład w cenie benzyny 70% to podatek
Na utrzymanie tej hydry nienasyconej, ich dzieci, żon i matek
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 23 cze 2010 13:23

banita pisze:aina24 a tak w ogole to na jakiej podstawie masz prawo decydowac o losie kraju w ktorym nie mieszkasz i mieszkac nie bedziesz? bo masz tam babcie?

glosowalam na mniejsze zlo..

ja nie ale moj chlop jest polakiem no i jak wyjde za maz to tez bede w pewnym sesie polka :D i kto wie moze w polsce na starosc zamieszkam :roll:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 cze 2010 13:30

sorry ale napisalas ze nie jestes polka wiec jakim cudem glosowalas?

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 23 cze 2010 15:23

banita pisze:sorry ale napisalas ze nie jestes polka wiec jakim cudem glosowalas?

wyrobilam sobie polski paszport long time ago :D kazdy chcialaby byc tym kim nie jest, tak od zawsze jest, w polakach najbardziej mi przeszkadza to ich myslenie, ze bycie polakiem przeszkadza. Moze to z tad, ze w polsce ciezko o wszystko i tak naprawde, zeby poczuc sie pewnym siebie trzeba cos osiagnac a w anglii tak nie maja, czuja sie pewni siebie od urodzenia. Nie mowie o szystkich to tak w skali procentowej :wink:

Drugir to to, ze nie ma obcokrajowcow w pl a tu ich pelno i anglicy juz dawno temu sie do tego przyzwyczaili. Ok sa czasem w pl obcokrajowcy ale glownie albo rumuni, bialorusi sprzedajacy na straganach, a tu obcokrajowcy czesto zajmuja wysokie stanowiska. OK, u mnie w uni na 16 osob w grupie bylo tylko poza mna 2 rodowitych anglikow. Anglicy sa za leniwi czesto by studiowac.

Jak ja bym chciala zobaczyc ludzi z pl na brytyjskich ulicach z podniesionymi glowami tzn dumnych z siebie za to kim sa :roll:

jak mnie natchnienie dzis naszlo, pewnie z nudow w pracy..

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 cze 2010 16:43

aina24 pisze:
Jak ja bym chciala zobaczyc ludzi z pl na brytyjskich ulicach z podniesionymi glowami tzn dumnych z siebie za to kim sa :roll:

Ja wolalbym ich widziec nie rzucajacych "k..." co drugie slowo. Kwestia gustu.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 cze 2010 17:48

MarcFloyd pisze:
aina24 pisze:

Ja wolalbym ich widziec nie rzucajacych "k..." co drugie slowo. Kwestia gustu.

a ja zeby pokazywaly cycki

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 24 cze 2010 13:39

jestem tak samo polka jak i angielka, a plastikowa to moze ty jestes, ze twoj umysl nie moze tego pojac :roll: - mama polka ojciec anglik mam 2 narodowosci, ktorymi tak samo sie interesuje...

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 24 cze 2010 14:51

blondynek pisze:to sie jeszcze jezykiem zainteresuj :roll:

Polska dla Polakow
Obrazek

Obrazek

a paru slow sie nauczylam i mi to wystarcza.. do polski poki co nie emigruje..

a ja chcialabym twojego angielskiego posluchac skoros taka utalentowana :roll:
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010 14:59 przez aina24, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hyde Park”