Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
allice24
Gastarbeiter

Becikowe z Polski...

Postautor: allice24 » 30 mar 2010 16:29

Witam! Proszę o pomoc w sprawie becikowego. W Anglii niestety nie dostałam.
Chciałabym otrzymać w Polsce, w zaświadczeniu lekarskim o becikowe w Polsce
wymagane są 3 wizyty u lekarza w 1, 2 i 3 trymestrze. Ja u lekarza w Polsce byłam w 1 trymestrze, pozostałe wizyty miałam w uk. Czy któraś z was była może u GP i pobierała takie zaświadczenie? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego
problemu. Dziękuję.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 31 mar 2010 14:50

po tym jak idiota usunol z tego watku moj tekst ze:

hmmm a smiele "nam" panujacy Donald mowil ze to zmieni ...

chcialbym pokazac idiocie ze smiele "nam" panujacy Donald to zmienil:

MINISTERSTWO ZDROWIA Warszawa, 3 lutego 2010 r.

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w porozumieniu z Ministerstwem Zdrowia postanowiły zmienić przepisy dotyczące wypłacania tzw. becikowego: kobiety które po 1 listopada 2009 roku wystąpiły lub wystąpią o wypłatę becikowego nie będą musiały udowadniać, że najpóźniej od 10 tygodnia ciąży były pod opieką lekarza ginekologa lub położnej. Jedynym warunkiem otrzymania pieniędzy będzie okazanie przez rodzica zaświadczenia lekarskiego, które potwierdzi co najmniej jedną wizytę ciężarnej u lekarza ginekologa lub położnej.

Becikowe otrzymają też te kobiety, którym po 1 listopada 2009 r. odmówiono jego wypłaty, bo nie potrafiły udowodnić, że przebywały pod stałą opieką lekarza od 10 tygodnia ciąży. Po wejściu w życie nowych przepisów będą miały prawo ponownie ubiegać się o wypłatę pieniędzy w urzędach gmin i Miejskich Ośrodkach Pomocy Społecznej.

Nowe przepisy wejdą w życie po nowelizacji ustawy o świadczeniach rodzinnych. Projekt ma stanąć na najbliższym posiedzeniu Rady Ministrów.

www.becikowe.com

wobec powyzszego myslales idioto ze moj tekst nie ma zadnego zwiazku z tematem? patrz ma ...

zamiast usuwaniem rzeczy ktore pomagaja zajmij sie pomoca

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”