O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 13:07

hola hola,
Ja widze wyjscie, oczywiscie - ograniczyc ingerencje dajac po prostu np. za drugim razem "przeginaczowi" zakaz pisania na miesiac zamiast niekonczocych sie przekomarzan, uwag i poprawek. Moze to i racja, w ten sposob przynajmniej reszta forum mialaby spokoj i mniej byloby czerwonego druku. Ok, pomysl przyjety, zobaczymy jak wyjdzie.

czegos takiego to ja nie proponowalem :) Ja proponowalem zeby na próbe calkowicie nie cenzurowac poza wielokrotnymi spemerskimi reklamami (wydzielanie offtopicow jest tez przydatne) , to co wyzej napisales to juz Twoja baaaardzo luzna tego interpretacja. Zaczekaj co inni uzytkownicy na ten temat powiedza, mozna np wrzucic ankiete czy chca takiego probnego okresu.
Zakaz pisania to powinna byc ostatecznosc, gdy ktos nagminnie i bez powodu obraza innych uzytkownikow forum, zaklada po kilka kont, albo spamuje jak wariot.
Proponowana ankieta:
Czy w zwiazku z dyskusja na temat cenzury na forum chcesz zeby na probe przez miesiac nie byly cenzurowane zadne posty, poza usuwaniem spamu (oraz wypocin Gonza ;)) i wydzielaniem off topicow
- tak
- nie
- jest mi obojetne
- jestem usercostam, nie traktujcie mnie prosze powaznie ;)
Ostatnio zmieniony 23 paź 2008 13:15 przez Artur79, łącznie zmieniany 3 razy.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 13:09

Artur79: kiedys na ircu byl/jest taki kanal #bluzgi
wejdz tam, wyzyj sie i bedzie spokoj :)
ew. wejdz na czaterie

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 13:12

usercostam pobaw sie siusiakiem, jesli nie masz nic konstruktywnego do dodania, a nie przeszkadzaj panom w obradach :P

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 paź 2008 13:14

Alez Arturze, podrzuciles wlasnie bardzo dobry pomysl, nie musisz sie krepowac jego autorstwa :D Sondy nie przewiduje, bo moderacja dziala na wqszystkich forach, pytanie tylko o sposob w jaki dziala.

A powaznie: osoby "przeginajace" sa juz znane na forum i nie widze powodu dla ktorego mamy w dalszym ciagu sie z nimi cackac. Przez trollowanie co poniektorych bylo tu wiecej fermentu niz przez cokolwiek innego - bo pozniej niektorzy sla mejle "zabanowac go" - cassus Gonza a inni sie oburzaja na brak wolnosci slowa i to najczesciej zeby bylo smiesznie w tych samych przypadkach. Wiec masz racje, mozemy sprobowac bez "czerwonego druku" ale w takim przypadku "przeginacze" nie potrafiacy stosowac sie do regulaminu beda po prostu otrzymywali zakaz pisania. Dzieki temu i "normalni" uzytkownicy i my bedziemy mieli spokoj.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 13:19

ok, ale czemu nie ankieta ? czego sie boisz ?:)
demokracja wielokrotnie sie skurwiala ale dajmy jej szanse :)
mozna i Twoja propozycje tam umiescic

w zwiazku z dyskusja.. bla bla bla ....

- zostawic jak jest
- na miesiac nie cenzurowac wcale i zobaczymy czy zderzacz hydronow nas pochlonie
- opcja MarcFloyda
- nie moge zaglosowac bo bawie sie siusiakiem oburecznie (usercostam) :P

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 paź 2008 13:25

Artur,

Nie boje sie, tylko nie widze celu bo opcja proponowana przez Ciebie jest nie do przyjecia - moderacja musi istniec wlasnie dlatego ze w czasie tego miesiaca ktos moze zaczac ewidentnie przeginac. Natomiast to co ja napisalem to wlasnie to samo, tyle ze z zakazem pisania dla "przeginaczy" w przypadku dalszego "przeginania". Oczywiscie wypowiadam sie tu za siebie nie za Anke i banite.

http://forums.londynek.net/viewtopic.php?p=23057#23057

ps. to do uslyszenia wieczorem
Ostatnio zmieniony 23 paź 2008 13:26 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 13:25

Artur79 pisze:oburecznie

nie przeceniasz czasem "jego wielkosci" :lol: :wink:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 13:29

wiesz cos o czym my nie wiemy ? :)

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 13:32

ja? to ty napisales ze oburecznie wiec ciebie sie pytam :) macie cos do zakomunikowania na forum?:) pierwsza para londynka?:)

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 23 paź 2008 13:44

Arti, a ty sie mnie czepiales ze jestem zbyt skupiona na tym "sprzecie" :lol:

co do tzw wolnosci slowa na forum to uwazam ze nie nadmierna moderacja zabija to forum ale brak kultury w stosunku do nowych uzytkownikow.
Zbyt czesto madrzy i madrzejsi probuja zgnoic tu ludzi zadajacych pytania i szukajacych prostych odpowiedzi. Jesli ktos na dziendobry zostaje potraktowany z buta to po cholere ma tu wracac?? Do czego i do kogo??
Jesli ktos na pierwszym spotkaniu wyzwie cie do roznych i odpowiednio skomentuje twoj styl zycia to nadal bedziesz chcial sie z tym czlowiekiem zadawac? Nie sadze....

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 13:45

czy w zwiazku z "okresem probnym" moge obrazic kazdego raz bez konsekwencji :?: :wink: bo to wtedy nie bedzie notoryczne przeginanie :?: :wink:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 13:47

Artur79: moze mala wizyta u seksuologa ? Bo widze, ze projektujesz swoje marzenia na inne osoby.

Jesli ktos na pierwszym spotkaniu wyzwie cie do roznych i odpowiednio skomentuje twoj styl zycia to nadal bedziesz chcial sie z tym czlowiekiem zadawac? Nie sadze....

Ty rozna! Jestes super.

:D

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 23 paź 2008 13:50

Artur79: kiedys na ircu byl/jest taki kanal #bluzgi
wejdz tam, wyzyj sie i bedzie spokoj Smile
ew. wejdz na czaterie

Tak na ircu byl kanal #bluzgi, tak samo jak #wiara albo #pl-opers i tak jak sama nazwa wskazuje na bluzgi sie bluznilo na wiara dyskutowano o bogu/bogach a pl-opers to bylo kanal dla od 4 do 6 (w zaleznosci od czasu) polskich operatorow serwerow irc.
User blagam Cie jak juz masz pisac bzdury to chociaz o rzeczach o ktorych masz choc troche pojecia.

pozdrawiam

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 13:59

brain: no fajnie ze popisales sie znajomoscia kanalow na irc. Ale nie pouczac mnie, bo ja z irca korzystalem, kiedy ty zobaczyles w tv ze jest cos takiego jak komputer :)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 14:11

Zbyt czesto madrzy i madrzejsi probuja zgnoic tu ludzi zadajacych pytania i szukajacych prostych odpowiedzi. Jesli ktos na dziendobry zostaje potraktowany z buta to po cholere ma tu wracac?? Do czego i do kogo??

tzn trzaby wprowadzic okres ochronny dla kazdego co ma mniej niz 20postow, a pozniej mozna po nim pojechac :) na powaznie to kaslawka ma troche racje, duzo gadala o siusiakach ale juz jej przeszlo, no i z tym ze te biedne ludzie dostaja na wejsciu kopa.

brain: no fajnie ze popisales sie znajomoscia kanalow na irc. Ale nie pouczac mnie, bo ja z irca korzystalem, kiedy ty zobaczyles w tv ze jest cos takiego jak komputer

widac na jakich kanalach siedziales bo przenosisz stamtad zwyczaje, glupie docinki czasem nawet zwiazane z tematem, byle podskakiwac wysoko "!tu jestem! patrzcie na mnie !" :P

czy w zwiazku z "okresem probnym" moge obrazic kazdego raz bez konsekwencji bo to wtedy nie bedzie notoryczne przeginanie

moja opcja okresu probnego nie zostala wzieta pod uwage, narazie przez jednego moderatora, masz pole do popisu jesli jestes za tym

Wróć do „Hyde Park”