To szczerze powiem,że nie wiem czy Ci się to opłaca bo tam masz do 40 funtów 0.59funta opłaty ale już powyżej 40funtów przelewu pobierają 1,5procent z kwoty no i kasa jest na koncie do 3 dni, tak samo przy przelewie dniowym masz oplate 3,59... Lepiej rozejrzyj się za lepszymi i korzystniejszymi ofertami a jest ich sporo
Jest kilka sposobów, ale nie wszystkie działają błyskawicznie jak to ma miejsce chociażby w przypadku Western Union. Moja propozycja to posiadanie konta walutowego w Polsce. A więc przelewy funtów na polskich rachunek bankowy w funtach, a następnie zamiana przy pomocy portalu cinkciarz.pl, walutomatu lub innych giełd walut. W ten sposób uzyskujesz najkorzystniejszy kurs a koszt transforu mimo że nie najniższy to i tak jest bardzo korzystny. Proponuję jeszcze tutaj sprawdzić - zobacz link. Informacja na temat tego, że najtańsze konta nie zawsze są najlepsze.
Zarejestruj się na platformie Trejdoo. Nie musisz zakładać rachunku walutowego, a przelewy pieniężne zrealizujesz szybko i bez wychodzenia z domu, 24 godziny na dobę. Czytałam, że bezpieczenstwo transakcji gwarantuje Europejska Instytucja Płatnicza. Warto sprawdzić.
Kursy lepsze niż na wszystkich polskich kantorach online z którymi miałem styczność. Dodatkowo możliwość wymiany wielu innych walut.
https://transferwise.com/u/rafals53/ Używając tego linku do rejestracji pierwszy przelew (do £500) jest za darmo, a jeżeli będzie powyżej £200 to również ja przybliżam się do mojej zniżki