O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
agatkaa8
Gastarbeiter

withheld i znikające środki z konta w o2

Postautor: agatkaa8 » 05 maja 2008 23:31

witam
już drugi raz w ciągu dwóch dni znikają mi pieniądze z konta w o2.mam telefon na karte pay&go i wczoraj zauważyłam,że pomimo iż niegdzie nie dzwoniłam to mam na koncie o 3 funty mniej.dzisiaj doładowałam za 10 i telefon miałam cały czas przy sobie a tu nagle slysze sygnał patrzę a tu informacja o stanie konta-Ł8...czy ktoś się orientuje o co w tym chodzi?w dodatki dzisiaj dzwoni do mnie ktoś z numeru prywatnego(witthold) i sie nie odzywa.czy to moze miec jakis zwiazek?pozdrawiam

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 06 maja 2008 13:36

Ktos mogl na przyklad sklonowac twoja karte. Poza tym jesli oddzwanialas pod jakis dziwny numer to zdarzaja sie przekrety - ktos zaklada numer ktory kasuje cie za dzwonienie na niego np. £1 za minute. Potem dzwoni do ciebie automat, ale wylacza sie za zbyt predko bys mogla odebrac, liczac na to ze oddzwonisz.
Jesli to pay as you go to ja bym sie na twoim miejscu nie przejmowal tylko po prostu kupil nowy.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 06 maja 2008 14:46

Sa tez tzw. reverse billed sms-y - jak np. weszlas gdzies kiedys w jakis podejrzany link w sms, to twoj numer mogl zostac gdzies zapisany, ze niby zgodzilas sie na abonament.
Tak mnie zrobili tez i co miesiac mi sciaga ze dwa funty ;)

Wróć do „Hyde Park”